Sykling og høstklatring

*Dette innlegget er skrevet av Inga Strümke.

Hvis ikke høsten vi har nå er perfekt for å dyrke hverdagsturen, så vet ikke jeg.

I stort sett hele landet har vi solfylte dager, og kveldene bringer med seg deilig høstluft.

Pakk en liten sekk med dunjakke eller ullgenser, ei hodelykt og en kopp med noe varmt i, så er du rustet for en nydelig ettermiddag, eventuelt senkveld, med spenning, avspenning, terapi eller problemer – alt etter hva du har lyst på.

sau

Selv har jeg slitt med en beinhinnebetennelse, og motivert av treningsintelligens (ok, jeg løp til den var hoven og jeg haltet), har jeg kjørt på med tre andre aktiviteter som er skånsomme for beina, og som jeg gjerne vil dere med dere 🙂

Klatring

Så lenge det er tørt kan det klatres.

klatring_bolstad

og du, alle kan klatre.

klatring_barn

altså: alle kan ha det gøy i klatresele. Det er du selv som bestemmer hva som er gøy, for høyt du vil og hvor harde ruter du vil prøve deg på.

klatring_barn1

Man kan presse seg til det ytterste med hjertet i halsen og blod på fingrene, eller man kan kose seg på ruter som føles som uergonomiske trapper – eller noe et sted imellom.

klatring_gjokeredet

Det letteste å komme i gang med, er sportsklatring. Meld deg på et klatrekurs, ta brattkort og før du vet ordet av det henger du i en fjellvegg og banner og ler til nye venner.

klatring_sikring

Etter det kommer tradisjonell klatring og fjellklatring, og vips! så har du blitt klatreboms og prater ikke om annet.

“Because it’s there.”
George Mallory

… og før du vet ordet av det sitter du der i dunjakke med skadleljos og håper at slyngene kommer ned på et vis i kveld også

klatring_morkt

over til noe mer på bakkenivå,

Stisykling

“Crashing is part of cycling as crying is part of love.”
Johan Museeuw

Landet vårt er perfekt for stisykling! Vi har kilometervis med stier i kupert terreng på alle kanter, og det meste kan sykles altså… hvis man bare vil det nok 🙂

stisykling_haukeli
Haukelifjell

Dessuten er det nok av områder der engasjerte lokale bygger stier og legger til rette for fantastiske stisykkel- og naturopplevelser.

stisykling_host
Sandane – Nordfjord

De mest fantastiske stiopplevelsene mine har jeg hatt i nordnorge og på nordvestlandet

stisykling_host1

og for downhill-entusiaster er så klart Hafjell, Narvik, Kristiansand, Drammen alle verdt minst ett besøk. Kort og godt: Det finnes noe rått på alle kanter i landet vårt, vi trenger ikke fly til alpene for å boltre oss.

stisykling_geilo

Landeveissykling

“Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”
John F. Kennedy

vet du… Norge er perfekt til landeveissykling óg. En gang stod jeg i Italia og skulle leie landeveissykkel, og mannen bak disken sa “You should go to Slovenia, it’s never flat! Italy is boring.” og jeg bare
“… you should see Norway.”

landeveissykling_host
Samnanger – Bergen

Vi har fylkes- og riksveier med lite trafikk til hver lille krok, bygd og lokalbutikk – og det er aldri flatt eller kjedelig. Har det noen gang slått deg at hver bebodde flekk i det ganske land har et eget stedsnavn?

Med tre-fire timer på sykkel rekker man å utforske nærmere 100 km (med litt treningsgrunnlag) – og makan til skånsom kondisjonstrening skal du lete lenge etter.

landeveissykling1
Sotra – Bergen

Så kom deg ut og kos deg i høstværet, samle på fargene og sanseinntrykkene, og pris deg lykkelig over at du ikke har beinhinnebetennelse

img_20161012_210840

Blogglisten hits
Del artikkel
Skrevet av:
Turjenter.no
Publisert 18.10.16